ضرورت شناخت مهدویت از نظر اعتقادی

ساخت وبلاگ

اما عقلاً شيعه اماميه معتقد است که امام(علیه السلام) وارث تمام مقامات و وظايف رسول اکرم(صل الله علیه و اله و سلم)
ـ که در امامت عامه بيان شده ـ مي‌باشد، مگر دريافت و ابلاغ وحي؛ [1] بنابراين، ائمه(علیهم السلام) مقام ولايت، تفسير و تبيين آموزه­هاي وحياني، تطبيق احکام الهي، تربيت افراد مستعد و اداره حکومت اسلامي را دارا مي­باشند.

دليل اين باور نيز در مطالعه موارد ياد شده نهفته است چون معقول نيست که مقام ولايت نسبت به انسان‌هايي که همواره نيازمند ولي و سرپرست­اند، تعطيل شود و نيز زمان اندک حيات در زندگي رسول اکرم(صل الله علیه و اله و سلم) با آن همه مسئوليت­هاي نظامي و اجتماعي، و عدم ظرفيت توده مردم، هرگز براي تفسير و تبيين آموزه­هاي دين که بايد هزاران سال و تا ابد براي انسان بماند، کفايت نمي­کرد.

نتيجه اين مي­شود که: همان دلايل عقلي که ما را ملزم به کسب معرفت و شناخت نبي(صل الله علیه و اله و سلم) مي­کرد، همچنان ما را ملزم به شناخت امام(علیه السلام) مي­کند؛ چون در صورت عدم شناخت چنين شخصيتي با وجود علم به لزوم آن، دلايل عقلي همچنان نافذ و طالب پاسخ­اند. دفع ضرر محتمل، وجوب شکر منعم، همچنان مي‌گويند: دفع ضرر و اتيان شکر منعم درگرو فهم تفاسير صحيح، ولايت و… است.

بنابراين، ضرورت و لزوم شناخت امام و حجت الهي مستند و مستدل به همان دلايلي است که اصل وجوب معرفت مبداء را مي­رساند.

به بيان ديگر: آن حضرت امامي است که اطاعتش فرض و واجب مي­باشد، و هر کس که اطاعتش واجب است، بايد صفاتش را شناخت، تا با شخص ديگري که مقام او را به دروغ و ستم ادعا مي‌كند، اشتباه نشود؛ بنابراين، شناخت و دانستن صفات حضرت حجت(علیه السلام) واجب است.[2]

نقلاً، در فرهنگ ديني ـ قرآن و روايات شيعه و سني ـ بحث معرفت و شناخت امام و اعتقاد به او، از اهميتي ويژه برخوردار است؛ به گونه‌اي که در رديف اصول اعتقادي، يعني توحيد، نبوت و معاد شمرده شده است.

...........................................................................

[1] . ر.ك: انيس الموحدين، نراقي، محمد مهدي، بخش امامت؛ شيعه در اسلام، طباطبائي، سيد محمد حسين، ص‌175، چاپ چهاردهم، انتشارات اسلامي؛ امامت و رهبري، مطهري مرتضي، ص 50 ـ 58، چاپ سوم، صدرا؛ پيرامون وحي و رهبري، جوادي آملي، عبدالله، ص‌114، انتشارات الزهراء.

[2] . موسوي اصفهاني، محمد تقي، مکيال المکارم، ج1، ص‌181، مترجم سيد مهدي حائري قزويني، ناشر ايران نگين، چاپ اول، تابستان 1381.

منبع : برگرفته از سایت مرکز آموزش مهدویت


موضوعات مرتبط: مطالب علمی و مقالات
برچسب‌ها: ضرورت شناخت مهدویت از نظر اعتقادی مشاور خانواده و مذهبی...
ما را در سایت مشاور خانواده و مذهبی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mohamadsalario بازدید : 158 تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396 ساعت: 10:43